muurschildering

De muurschildering ‘Kijkje in het verleden’ van 11 x 9 meter is ontworpen en uitgevoerd door restauratie- en decoratieschilder Inge Modderkolk en laat hiermee zien hoe bijzonder Dubbeldam is en dat er in het gebouw van alles te ontdekken is.

Inge Modderkolk: “Ik wilde een doorkijkje maken, dat heb ik toegepast door een gat in de muur te maken, fictief. Het beeld wat zichtbaar is door het gat, is een foto uit het jaar 1903 van de straat Dubbelsteynlaan West die vroeger Dordwijklaan heette. De foto is genomen vlakbij waar nu de Gravenhorst staat. In de foto is ook een voddenman/lorrenboer te zien die met een handkar loopt, iets typisch van vroeger, wat kinderen van deze tijd niet meer kennen. Dit alles zal in bruin/grijze tinten worden geschilderd zoals de oude zwart-wit foto’s uit die tijd ook zijn afgebeeld.”


Met dank aan: projectleider Lotti Hesper, bewoners, omwonenden, de kinderen, T. Nijhoff schildersbedrijf, Luijten-VVZ voor verfadvies en verf, Riwal hoogwerkers, Gezondsheidscentrum Dubbeldam, Lugten Malschaert Architecten, Dordrecht 800 programma en Wijkwensen van gemeente Dordrecht, Beatrixschool, Regionaal Archief Dordrecht, fotograaf Jeroen Niemeijer en Marcel Vastenhoud, signmaker VND.

eindontwerp

vragen

Er is altijd een mogelijkheid om uw vraag op kantoor te stellen.


Ons team staat u graag te woord!

 

Hebt u meer tijd nodig om iets te bespreken, maak dan even een afspraak.

Vijverlaan 1002 3319 PK Dordrecht


De Gravenhorst | Vijverlaan 1002 | 3319PK | Dordrecht | 078-6161122

© 2023 All rights reserved